programma 23-6

SCHRIJFWEEK MET WIERSMA EN FRENCKEN 23-30 JUNI
OPTREDEN 29 JUNI 17H00, Anrosey

Voor deelname aan deze cursus is het handig maar zeker niet noodzakelijk als je gitaar of piano speelt. Hoe gaat het eruit zien?

Er zijn maximaal 8 deelnemers, die zondagmiddag arriveren voor een aperitief en een kennismakingsdiner. 

Maandagochtend duiken we in de theorie. We maken kennis met verschillende rijmschema’s, vormen, stijlen en werkwijzen. Daarbij laten Mylou en Dorine de deelnemers aansprekende voorbeelden horen zodat ze met deze technieken meteen aan de slag kunnen. 

In de middag maken we bij mooi weer een (niet verplichte) wandeling met z’n allen. Tijdens deze wandeling is er ruimte om met docenten en elkaar van gedachten te wisselen over ideeën voor nieuwe teksten, of teksten waar je al mee bezig bent.

Van dinsdag tot en met vrijdag is er iedere ochtend een uitgebreide schrijfwarming-up of een mini-workshop met verschillende thema’s. Na de culinaire lunch werk je aan je eigen project. Gedurende de week is er voor iedereen een individueel consult, waar je voor kunt intekenen. Aan het eind van de middag komen we samen om voor te lezen of te spelen wat er die middag ontstaan is. De docenten evalueren je werk en geven feedback. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om te reageren op elkaars werk en wordt een begin gemaakt met de muziek onder de tekst. De docenten improviseren daarbij desgewenst met gitaar of piano op de muzikale ideeën van de deelnemers.

Op zaterdag wordt de week afgesloten met een feestelijk buffet en een uitvoering van de liederen die geschreven zijn. De docenten zijn beschikbaar voor muzikale begeleiding. Het wordt een hele leuke, spannende en inspirerende week!