MEDEWERKERS 2024

Tobias Segura Peralta

Tobias begon zijn muzikale vorming als jongenssopraan op de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij vervolgde zijn studie op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde bij Jon Thorsteinsson. Momenteel wordt Tobias gecoacht door Alex Potter en Xenia Meijer. In de afgelopen jaren soleerde hij onder andere in Saul van G.F. Händel, de Chichester Psalms van L. Bernstein, het Stabat Mater van G.B. Pergolesi, 72 Angels van L. Auerbach, de Johannes- en Matthäus-Passion van Bach en diens Hohe Messe. Ook zong hij de rol van Dritte Knabe in een productie van Mozarts Die Zauberflöte bij Opera Zuid.

Tobias was te zien en te horen in de Nederlandse speelfilm Zee van Tijd, geregisseerd door Theu Boermans en nam vocals op voor The Devil Conspiracy van Nathan Frankowski. Op TV was hij te zien bij Maestro, Matthijs gaat door en De tiende van Tijl. 

Naast zijn solistische werk is hij een veelgevraagd ensemblezanger. Hij behoort tot de vaste kern van Le Nuove Musiche en Hieronymus Ensemble en is als freelancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het Koor van De Nationale Opera, De Nederlandse Bachvereniging, Musica Temprana, The Sixteen, La Sfera Armoniosa en Consensus Vocalis.

Tobias is tevens werkzaam als dirigent en vocal coach.

Dorine Wiersma

Dorine Wiersma studeerde hoofdvak klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium en ontwikkelde zich daarna via allerlei interessante omwegen als liedjesschrijver. Ze werkte samen met artiesten van diverse pluimage en stond in 2003 gepokt en gemazeld in de finale van het Leids cabaretfestival. Dat was het keerpunt naar een reeks succesvolle solo voorstellingen waarmee ze langs theaters in het hele land toerde en een enthousiaste pers kreeg. In 2009 won ze de Annie M.G.Schmidtprijs voor het lied ‘Stoute Heleen’. Naast haar soloactiviteiten schreef Dorine gedurende twee seizoenen het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren en heeft ze een lespraktijk voor gitaar en songwriting.

De meest aansprekende liedjes in het cabaret van dit seizoen kwamen van Dorine Wiersma. NRC
Een hilarisch en herkenbaar liedjesprogramma. Scènes
Scherpe goedlopende teksten die vaak doen denken aan Annie M.G.Schmidt. Telegraaf
De nummers van Wiersma zitten knap in elkaar. Volkskrant

Mylou Frencken

In de Nederlandse kleinkunst- en theaterwereld neemt Mylou Frencken al jaren een
geheel eigen plaats in. Ze zingt, speelt piano, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in
samenwerking met tal van andere artiesten. Haar grootste talent is het betere
Nederlandse lied. Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, publiceert ze columns
en boeken en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel. Mylou werd meerdere keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, onder andere voor het hilarische nummer Ze zijn weer thuis.

 ‘Wondermooi, van koesterend intiem tot onverwacht grappig.’ – NRC Handelsblad
‘Prachtige liedteksten vol originele formuleringen en vileine zinnetjes, en ze weet die ook nog
eens te verpakken in zeer aanstekelijke melodieën.’ – De Volkskrant
‘De ongekroonde koningin van het kleinkunstlied.’ – Theaterkrant

Suzy Dexter

Na haar studie zang aan het Hilversums Conservatorium volgde Suzy verschillende masterclasses van Cathrine Sadolin aan het Utrechts Conservatorium en verdiepte zich in de Complete Vocal Technique. Sinds 1999 werkt ze naast haar carrière als singer songwriter als zangdocent, zowel privé als bij muziekschool Ceres in Utrecht. Als klein meisje leerde ze gitaar spelen van Arnold Reijnen en ontwikkelde sindsdien haar eigen stijl.

Samen met producer/gitarist Sander van Herk richtte ze in 2005 haar eigen opnamestudio in. Ze schreef en produceerde 3 Engelstalige cd’s: On The Moon 2004, Lost Track Of Time 2009, en Journey to the end of the night  2014. Met de band Suzy & The Rangers bracht ze 2 singles uit, “Stop telling me” en “Space Repetition”, die veel airplay kregen. Een nieuw album stond in de steigers toen Suzy in 2017 een ernstig ongeluk kreeg. Daarna was het een tijd stil, tot ze langzaam maar gestaag begon te bouwen aan een Nederlandstalig oeuvre. Het album Alles Veranderd kwam uit in mei 2023. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan: Suzy heeft haar rockband the Rangers weer bij elkaar en de eerste Engelstalige opnames zijn alweer gemaakt. Nadat ze twee keer eerder meewerkte in de popweek in Anrosey is ze in 2024 ook weer beschikbaar om tijdens de cursus individueel zangles te geven en met stem en gitaar te ondersteunen bij alle muzikale activiteiten.

Monneke Peters 

“Ja, als ik zou willen is er de mogelijkheid om met pensioen te gaan. Maar ik kan het niet laten. Koken is nog steeds mijn favoriete bezigheid (naast lekker eten en nog het een en ander dat hier niet van belang is).

Na jaren koken als liefhebber en mijn werk als (food)styliste besloot ik in 2001 om Tapassionata op te richten. De mediterrane keuken werd mijn inspiratiebron, waarbij de grenzen in de loop der jaren, wat betreft mijn culinaire invloedssfeer, steeds oostelijker en zuidelijker kwamen te liggen.

Begon ik vooral met Spaanse, Italiaanse en Franse gerechten, al snel breidde mijn interesse zich uit naar de Moorse, Marokkaanse en Turkse keuken. De laatste jaren is mijn voorkeur sterk “Ottolenghified “. Fijn dat er zo veel landen rond de Middellandse zee liggen!

Over het algemeen gebruik ik weinig recepten tot op de letter, maar lees ik kookboeken alsromans en distilleer daaruit wat ik aan smaken en texturen wil gebruiken. Het visuele is daarbij zeker een niet onbelangrijk aspect.

Koken bij Maria is heerlijk, samen met sous-chef Tamar de Kemp, in de buitenkeuken, even de tuin inlopen om bloemen, groentes en kruiden te plukken. Overleg met de buurman die 2 van zijn konijnen slacht voor het eindbuffet (sorry vegetariërs, voor jullie is er ook genoeg), de bakker die ’s morgens vers brood brengt, een uitstapje naar de wijnmaker in Coiffy-le-Haut; ik verheug me er alweer op.”