MEDEWERKERS 2023

Tobias Segura Peralta

Tobias begon zijn muzikale vorming als jongenssopraan op de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij vervolgde zijn studie op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde bij Jon Thorsteinsson. Momenteel wordt Tobias gecoacht door Alex Potter en Xenia Meijer. In de afgelopen jaren soleerde hij onder andere in Saul van G.F. Händel, de Chichester Psalms van L. Bernstein, het Stabat Mater van G.B. Pergolesi, 72 Angels van L. Auerbach, de Johannes- en Matthäus-Passion van Bach en diens Hohe Messe. Ook zong hij de rol van Dritte Knabe in een productie van Mozarts Die Zauberflöte bij Opera Zuid.

Tobias was te zien en te horen in de Nederlandse speelfilm Zee van Tijd, geregisseerd door Theu Boermans en nam vocals op voor The Devil Conspiracy van Nathan Frankowski. Op TV was hij te zien bij Maestro, Matthijs gaat door en De tiende van Tijl. 

Naast zijn solistische werk is hij een veelgevraagd ensemblezanger. Hij behoort tot de vaste kern van Le Nuove Musiche en Hieronymus Ensemble en is als freelancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het Koor van De Nationale Opera, De Nederlandse Bachvereniging, Musica Temprana, The Sixteen, La Sfera Armoniosa en Consensus Vocalis.

Tobias is tevens werkzaam als dirigent en vocal coach.

Manon Uphoff

is schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar. Zij debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs en de ECI prijs. Het titelverhaal werd bekroond met de Rabobank Lenteprijs voor literatuur. Haar eerste roman Gemis (1997) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Haar meest recente boek, Vallen is als Vliegen (2019), stond op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs 2019 en op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2020.De roman werd door NRC Handelsblad en Humo de beste Nederlandstalige roman van 2019 genoemd en eindigde als eerste in de eindejaarsspiegel van kranten en tijdschriften, bijeengebracht door boekhandel Athenaeum.

Uphoff was redacteur van het literair tijdschrift De Revisor en bestuurslid en voorzitter van PEN Nederland.

​Als scenarist schrijft zij het speelfilmscenario Een Groot Geweld (Topkapi Films). Sinds 2017 verzorgt zij samen met haar dochter Iris van Vliet vanuit hun bedrijf Master Your Story cursussen, masterclasses en workshops op het gebied van schrijven en ‘de kunst van het kijken’ en biedt zij persoonlijke begeleiding aan schrijvers. 

Iris van Vliet

studeerde in 2016 cum laude af in film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef haar masterscriptie over de complexiteit van genre en studeerde af met een onderzoek naar het proces van scenario-ontwikkeling. Na haar studie ging zij aan de slag als freelance scripteditor, onder andere op projectbasis voor productiehuis Topkapi Films.  Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf  (The Story Room) als scriptcoach/story editor. www.thestoryroom.nl 

Meest recent gaf ze dramaturgisch advies voor Vechtmeisje (The Film Kitchen, regie: Johan Timmers), die meerdere prijzen won. Momenteel werkt ze als scripteditor aan, onder andere, de speelfilm Een Groot Geweld (Topkapi Films, scenario: Manon Uphoff) en aan een 8-delig televisiedrama. (scenario: Johan Timmers).

Suzy Dexter

Na haar studie zang aan het Hilversums Conservatorium volgde Suzy verschillende masterclasses van Cathrine Sadolin aan het Utrechts Conservatorium en verdiepte zich in de Complete Vocal Technique. Sinds 1999 werkt ze naast haar carrière als singer songwriter als zangdocent, zowel privé als bij muziekschool Ceres in Utrecht. Als klein meisje leerde ze gitaar spelen van Arnold Reijnen en ontwikkelde sindsdien haar eigen stijl.

Samen met producer/gitarist Sander van Herk richtte ze in 2005 haar eigen opnamestudio in. Ze schreef en produceerde 3 Engelstalige cd’s: On The Moon 2004, Lost Track Of Time 2009, en Journey to the end of the night  2014. Met de band Suzy & The Rangers bracht ze 2 singles uit, “Stop telling me” en “Space Repetition”, die veel airplay kregen. Een nieuw album stond in de steigers toen Suzy in 2017 een ernstig ongeluk kreeg. Daarna was het een tijd stil, maar in de afgelopen jaren bouwde ze gestaag aan een nieuw, Nederlandstalig oeuvre. 

Vorig jaar viel Suzy in gedurende de eerste dagen van de popweek, en bleef meedoen tot de uitvoering. Deze samenwerking beviel zo goed, dat we besloten het dit jaar te herhalen.

Monneke Peters 

“Ja, als ik zou willen is er de mogelijkheid om met pensioen te gaan. Maar ik kan het niet laten. Koken is nog steeds mijn favoriete bezigheid (naast lekker eten en nog het een en ander dat hier niet van belang is).

Na jaren koken als liefhebber en mijn werk als (food)styliste besloot ik in 2001 om Tapassionata op te richten. De mediterrane keuken werd mijn inspiratiebron, waarbij de grenzen in de loop der jaren, wat betreft mijn culinaire invloedssfeer, steeds oostelijker en zuidelijker kwamen te liggen.

Begon ik vooral met Spaanse, Italiaanse en Franse gerechten, al snel breidde mijn interesse zich uit naar de Moorse, Marokkaanse en Turkse keuken. De laatste jaren is mijn voorkeur sterk “Ottolenghified “. Fijn dat er zo veel landen rond de Middellandse zee liggen!

Over het algemeen gebruik ik weinig recepten tot op de letter, maar lees ik kookboeken alsromans en distilleer daaruit wat ik aan smaken en texturen wil gebruiken. Het visuele is daarbij zeker een niet onbelangrijk aspect.

Koken bij Maria is heerlijk, samen met sous-chef Tamar de Kemp, in de buitenkeuken, even de tuin inlopen om bloemen, groentes en kruiden te plukken. Overleg met de buurman die 2 van zijn konijnen slacht voor het eindbuffet (sorry vegetariërs, voor jullie is er ook genoeg), de bakker die ’s morgens vers brood brengt, een uitstapje naar de wijnmaker in Coiffy-le-Haut; ik verheug me er alweer op.”