OVER DE WORKSHOPS

De zang en koorweken worden geleid door Maria Segura Thijssen. Regelmatig zijn er gastdirigenten of andere vocale of instrumentale medewerkers. Ook is er weer een bijzondere schrijfweek, dit jaar rond het schrijven van liedteksten, gegeven door Dorine Wiersma en Mylou Frencken. (Zie Medewerkers 2024)

Het aantal deelnemers is meestal minimaal 8, maximaal 12. In overleg kan de groep groter worden, met extra accommodatie in de buurt. (Zie onder Accommodatie)

Aankomst is meestal op zondag, we ontmoeten elkaar dan aan het eind van de middag voor een welkomstdrankje gevolgd door een gezamenlijke maaltijd. Vertrek is op zondagochtend na het ontbijt.

Na de bevestiging van je aanmelding ontvang je alle bladmuziek en op verzoek oefenbestanden. Van maandag t/m zaterdagochtend wordt er gerepeteerd. We werken ‘s ochtends van 10.00 tot 12.30 aan het programma (met een korte koffiepauze) en van 14.30 tot 16.30 werken we ofwel met de hele groep of in kleine groepjes met of zonder begeleiding aan speciale dingen die tijdens de ochtendrepetitie opkomen. Op woensdagmiddag hebben we (in overleg) vrij en zaterdag hebben we alleen de ochtendrepetitie, (een generale repetitie) en meestal aan het eind van de middag het concert. 

Het is mogelijk om in overleg met je eigen koor of een klein groepje buiten de aangeboden weken, data te reserveren voor een werkweek. Je kunt je eigen dirigent meenemen en alleen eten en verblijf gebruiken en/of werken met Maria Segura Thijssen, of alleen een weekendworkshop reserveren, er kan van alles. 

Iedere zangweek wordt afgesloten met een of twee concerten in een van de mooie oude kerkjes in de buurt of op een andere mooie locatie. We hebben inmiddels een aardige reputatie en de concerten worden over het algemeen goed bezocht.

We proberen de weken zoveel mogelijk te laten samenvallen met schilderweken bij Lodewijk Thijssen. Er is dan de mogelijkheid om de koorweek te combineren met een schilderweek, bijvoorbeeld als je iemand wil meenemen die liever schildert dan zingt. Een en ander kan in overleg worden georganiseerd. Aan het eind van de week is er een tentoonstelling tijdens het slotconcert en soms een gezamenlijke feestmaal met de deelnemers en betrokkenen van de twee weken. 

Lunch en diner worden bereid door professionele koks, meestal onder leiding van chefkok Monneke Peters van La Tapassionata. Het ontbijt is selfservice, alles is aanwezig. Tafel afruimen en de afwasmachine inruimen regelen we onderling, voor de rest wordt gezorgd.

De afstand van Utrecht naar hier is 595 kilometer. Je moet rekenen op minimaal 6,5 maximaal 8 uur rijden (afhankelijk van auto en rustpauzes). De reiskosten kun je laag houden door samen te reizen. Treinreizigers kunnen door ons worden opgehaald van het station in Langres (via Parijs). Blablacar is een veelgebruikt vervoersmiddel in Frankrijk, het is makkelijk en goedkoop. Ook is er een Flixbus.